IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

 

Zaštita osobnih podatak

 

 

Zaštita podataka

U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

 

Naziv i kontakt podaci voditelja obrade:

Odgovornost za obradu osobnih podataka snosi:

 

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije

 

Noskovci 2/a

33523 Čađavica

OIB 82943640239

 

tel: (033) 722 033

info@virovitica-nature.hr

 

Kolačići i web analitika

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Detaljne informacije o uporabi kolačića i web analitike na našem web mjestu možete pronaći na susjednoj kartici Uporaba kolačića, koja je sastavni dio ove izjave o zaštiti podataka. Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. Sukladno ugovoru s nama i svom članstvu u "Privacy shield" programu suradnje između EU i SAD Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i poduzima tehničke i organizacijske mjere zaštite. Davatelj usluge je: Google LLC 1600 Amphitheatre Pkwy Mountain View, California 94043

 

Dopune i izmjene

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bi se uskladila sa stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Stoga Vam preporučujemo redovnu provjeru ovih uputa kako biste imali najnovije informacije. Izjava o uporabi kolačića na susjednoj kartici sastavni je dio ove izjave o zaštiti podataka.

 

Što su kolačići

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web mjestu. Pomoću kolačića web mjesto pamti vaše radnje i postavke tijekom određenog razdoblja. Svaki put kada korisnik otvori neku stranicu, web poslužitelj može pročitati vrijednosti koje je ranije spremio u kolačićima. Postoje razne vrste kolačića, a obično se razvrstavaju po trajanju, domeni kojoj pripadaju i namjeni: Privremeni (sesijski) kolačići se brišu nakon što korisnik zatvori svoj preglednik. Trajni kolačići ostaju spremljeni na korisnikovom uređaju na određeno vrijeme. Kolačići prve strane su postavljeni od strane poslužitelja domene koja je posjećena. Kolačići treće strane su postavljeni s domene različite od one koju je korisnik posjetio. Prema namjeni kolačići mogu biti nužni ako potpomažu osnovne tehničke značajke web mjesta, funkcionalni za poboljšanje korisničkog iskustva, analitički za analizu uporabe stranica i marketinški za praćenje interesa pojedinog korisnika.

 

Kojim kolačićima se koristimo i u koje svrhe

Na našem web mjestu upotrebljavamo nužne kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i analitičkim kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Za detaljne informacije molimo otvorite popis kolačića.

 

VRSTA KOLAČIĆI DOMENA SVRHA
Tražilica (nužni trajni kolačići prve strane)   .virovitica-nature.hr Služe za pamćenje pojmova za pretraživanje i prikazanih rezultata i kategorija. Nužni su za funkcioniranje tražilice i traju do tjedan dana. Za uslugu pretraživanja koristimo software u oblaku tvrtke Klevu. Klevu ne prikuplja osobne podatke.
Analytics (analitički trajni kolačići prve strane) _ga
_gali
_gat_UA-78246950-1
_gid tagManagerEvent
.virovitica-nature.hr Kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj naših stranica, koristimo Google Analytics software u oblaku za analizu posjećenosti i uporabe našeg web mjesta. Iz podataka dobivenih pomoću analitičkih kolačića kreiramo statističke izvještaje o izvorima prometa (npr. korištene tražilice, verzije preglednika, vrste uređaja, razlučivosti zaslona isl.) te o posjećenosti pojedinih stranica i interesu za proizvode (npr. ukupan broj pregleda stranice, prosječno vrijeme pregledavanja, broj dodavanja u košaricu, broj kupnji isl.) Kolačići su trajni (od jednog dana do dvije godine) i postavljeni s naše domene, prikupljaju podatke u anonimiziranom obliku i ne služe za identifikaciju pojedinog korisnika, a Google ih ne koristi i ne povezuje s podacima o aktivnostima korisnika na drugim web mjestima.
Google karte (trajni kolačići treće strane) NID (mogući i drugi) .virovitica-nature.hr Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija, na stranici pregleda pojedinog prodajnog centra koristimo ugrađeni element Google karata. Na tim stranicama Google sprema i koristi kolačiće za pamćenje korisnikovih postavki (npr. jezik) i praćenje aktivnosti. Više informacija možete pronaći na Google stranicama.

 

Kako možete upravljati kolačićima

U Vašim internet preglednicima možete brisati kolačiće i upravljati općim postavkama spremanja kolačića. Ako želite upravljati kolačićima s našeg web mjesta, možete isključiti analitičke kolačiće, a ako ne želite prihvatiti kolačiće trećih strana koji se postavljaju na nekoliko naših stranica, možete koristiti alternativne mogućnosti. 

 

Brisanje i upravljanje u postavkama preglednika

Većina web preglednika omogućava potpunu zabranu kolačića ili zabranu kolačića trećih strana. Ako u vašem pregledniku zabranite sve kolačiće, mnoge stranice koje posjetite na internetu neće adekvatno funkcionirati pa tako ni naše. Zabranom kolačića trećih strana povećavate zaštitu od praćenja na internetu, pritom je moguće ograničavanje dostupnosti i kvalitete vanjskih sadržaja.

 

Web analitika domene .virovitica-nature.hr

Analitički kolačići i web analitika, odnosno statistički izvještaji koje nam omogućuju, pomažu nam kako bismo naše stranice i sadržaje učinili kvalitetnijim. Ako se iz nekog razloga protivite uporabi naših kolačića u ove svrhe, možete ovdje isključiti tu vrstu kolačića i pobrisat ćemo ih te ih više nećemo spremati na Vašem uređaju dok ih ovdje ponovo ne uključite. 

 

Pregled prodajnog centra (Google karte) i kolačići domene .google.com

Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija, na stranici pregleda pojedinog prodajnog centra koristimo ugrađeni element Google karte. Na tim stranicama Google koristi kolačiće, više informacija možete pronaći na Google stranicama Google pravila privatnosti i Google tehnologije. Ako se iz nekog razloga protivite spremanju i uporabi Google kolačića pri posjetu ovim našim stranicama, možete koristiti stranicu Prodajni centri na kojoj su prikazane osnovne informacije svih prodajnih centara. 

 

Vanjske poveznice

Korištenjem vanjskih poveznica na našim internet stranicama, npr. društvene mreže ili YouTube, bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na što nemamo utjecaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenama ne dobivamo od njihovih vlasnika ili upravitelja. Za više informacija o korištenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo provjerite izjave i pravila o kolačićima na posjećenim domenama.