IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

10.

lipanj 2024.

Projekt LIFE RESTORE for MDD: Konferencija EUROMAB 2024 i studijsko putovanje partnera

Image

U sklopu provedbe projekta LIFE RESTORE for MDD, od 3. do 7. lipnja 2024. godine u gradu Wittenberg, Njemačka održana je konferencija EUROMAB 2024 i studijsko putovanje u UNESCO Rezervat biosfere Elba na kojem su sudjelovali i članovi projektnog tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, ravnateljica Tatjana Arnold Sabo i voditelj bioistraživačke stanice Vladimir Juhaz.

Sudionicima konferencije pozdravnim riječima obratili su se Steffi Lemke, savezna ministrica za okoliš, očuvanje prirode, nuklearnu sigurnost i zaštitu potrošača Njemačke, Dr. António Abreu, tajnik MAB programa u UNESCO-u i predstavnici nacionalne, regionalne i lokalne vlasti. Uz raznovrstan program konferencije, sudionicima je predstavljen i grad Wittenberg i njegove znamenitosti, a projektni partneri su sudjelovali na terenskim obilascima područja uz rijeku Elbu i projektnim radionicima.

Konferencija EUROMAB 2024 bila je prilika za razmjenu znanja i iskustava upravitelja europskih rezervata biosfere sa kolegama iz Sjeverne i Južne Amerike. Konferencija je završila zajedničkom izjavom svih sudionika.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije. Međutim, izraženi stavovi i mišljenja pripadaju samo autoru(ima) i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili CINEA-e. Za njih se ne mogu smatrati odgovornima ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu.