IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

20.

rujan 2024.

Projekt LIFE RESTORE for MDD – 2. radionica River restoration

Image

U sklopu provedbe projekta LIFE RESTORE for MDD, od 17. do 19. rujna 2024. godine u Beču, održana je druga radionica River restoration na kojoj su sudjelovali članovi projektnog tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, ravnateljica Tatjana Arnold Sabo i voditelj bioistraživačke stanice Vladimir Juhaz. Organizator radionice je WWF Austrija, a njena je svrha učenje i prijenos znanja o integriranoj obnovi rijeka među projektnim partnerima.

Osim predavanja u sklopu radionice bile su organizirane posjete Nacionalnom Parku Donau-Auen koji obuhvaća posljednje veliko poplavno područje u srednjoj Europi i posjet Bečkom muzeju i djelu postava posvećenom rijeci Dunav.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije. Međutim, izraženi stavovi i mišljenja pripadaju samo autoru(ima) i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili CINEA-e. Za njih se ne mogu smatrati odgovornima ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu.