IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

29.

rujan 2021.

Održana 1. dionička radionica u sklopu projekta izrade Plana upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava

Image

Jučer, 28. rujna 2021. godine, u Tehnološko inovacijskom centru u Virovitici održana je 1. dionička radionica u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 007 koji obuhvaća područje Regionalnog parka Mura-Drava, kroz provedbu projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

Na radionici su sudjelovali članovi radne skupine: predstavnice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Zavod za zaštitu okoliša i prirode, predstavnici vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH, djelatnici javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, kao i relevantni dionici iz svih 5 županija.

Nakon uvodnih riječi predstavnika izrađivača Plana upravljanja tvrtke Particip GmbH, pozdravnim riječima sudionicima se obratila Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Sudionike je sa procesom izrade Plana upravljanja upoznala Ivana Vasić, glavna stručnjakinja za planiranje upravljanja ispred tvrtke Particip, a Mihaela Mesarić, iz Javne ustanove Međimurska priroda, sudionicima je predstavila područja koja su obuhvaćena ovim Planom upravljanja te vrijednostima područja i glavnim pritiscima i prijetnjama sa kojima se Javne ustanove svakodnevno suočavaju.

Nakon kratkog predstavljanja prisutnih dionika, radionica je nastavljena moderiranom raspravom o doprinosu pojedinih dionika očuvanju vrijednosti područja obuhvaćenog Planom upravljanja. U drugom dijelu moderirane rasprave, dionici su raspravljali o pritiscima i prijetnjama području.

Na kraju radionice,  dionicima je prezentirana vizija područja, kojom se htjelo potaknuti dionike na raspravu i njihovo sudjelovanje u oblikovanju konačne vizije područja Regionalnog parka Mura-Drava.

Radionica je zaključena pozivom svim dionicima na sudjelovanje u  dioničkim radionicama koje će biti organizirane i u drugim županijama na području kojih se prostire Regionalni park Mura-Drava.