IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

27.

studeni 2018.

Bratislava: Početna konferencija projekta DaRe to Connect

Image

Djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, kao pridruženi partner projekta, sudjelovali su na dvodnevnom radnom sastanku projektnih partnera i Početnoj konferenciji projekta  D2C – DaRe to Connect, Supporting Danube Region̕s ecological Connectivity by linking Natura 2000 areas along the Green Belt.

Radni sastanak i konferencija održani su 22. i 23. studenog 2018. godine u Bratislavi (Slovačka) u organizaciji bavarskog ogranaka Udruge za zaštitu okoliša i očuvanje prirode (BUND). Projektni partneri iz Njemačke, Austrije, Slovačke, Češke, Rumunjske, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bugarske sastali su se kako bi  osigurali neometanu provedbu projekta u svakoj zemlji i koordinirali projektni kalendar, program rada i smjernice. Sastanku je nazočio i  Gusztav Csomor, predstavnik Zajedničkog tajništva  Programa transnacionalne suradnje Interreg Danube Transnational.

Projekt se provodi na području Zelenog pojasa Europe, bivše Željezne zavjese, a u Hrvatskoj na području uz rijeku Dravu, koje je zbog povijesnih razloga očuvalo izuzetnu biološku raznolikost.

Tatjana Arnold Sabo, voditeljica projektnih aktivnosti Javne ustanove, predstavila je pilot područje projekta u Republici Hrvatskoj i planirane aktivnosti Javne ustanove tokom realizacije projekta.

Projekt  D2C – DaRe to Connect, Supporting Danube Region̕s ecological Connectivity by linking Natura 2000 areas along the Green Belt  sufinancira se sredstvima Europske unije (ERDF, IPA).