IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

03.

svibanj 2018.

-Sastanak partnerskog odbora i radionice partnera u Somboru

Image

U Somboru,Republika Srbija, u periodu od 23. – 27.04.2018. održan je sastanak partnerskog odbora i radionice partnera u sklopu realizacije projekta coop MDD, na kojem su sudjelovali članovi projektnog tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Prvoga dana radionice, projektni partneri održali su kratke prezentacije o projektnim  aktivnostima u svom području djelovanja (ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko podravske županije Tatjana Arnold Sabo predstavila projektnu aktivnost inventarizacije staništa strogo zaštićene Natura 2000 vrste ribe crnka u Virovitičko podravskoj županiji), a u nastavku se raspravljalo o strukturi upravljanja i uključivanju dionika prostora u TBR MDD.

Sljedećeg dana organiziran je terenski obilazak Specijalnog Rezervata biosfere Gornje Podunavlje, gdje su partneri posjetili Karapanđa Eko – centar – buduću lokaciju Riječne škole u Gornjem Podunavlju i  selo Bački Monostor u kojem nam je predstavljena lokalna kulturna i turistička ponuda.

Trećeg dana  radionice prezentiran je kratak pregled projekta i sljedećih aktivnosti, a svaki partner je predstavio lokalne javne događaje koje će organizirati u svom području upravljanja. Partnerima je prikazan promotivno edukativni film o Riječnoj školi, te je održana zajednička radionica sa DANUBEparksCONNECTED timom.

Četvrtog dana raspravljalo se o  Akcijskom planu suradnje , a partneri su podijeljeni u radne grupe sa temama: vrste i staništa, komunikacija i koordinacija, riječna škola i hidroenergija,nakon čega je napravljen  kratak osvrt o svakom području.