IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

11.

listopad 2018.

-Sastanak partnerskog odbora i radionice partnera Keszthely i Tapolca, Mađarska

Image

U periodu 01. – 04.10.2018., u Keszthelyu i Tapolca, Mađarska, u organizaciji NP Balaton-felvidéki održan je sastanak partnerskog odbora i radionice partnera u sklopu realizacije projekta coop MDD, na kojem su sudjelovali i članovi projektnog tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Prvoga dana radionice raspravljalo se o Prekograničnom programu upravljanja (suradnje)  i smjernicama.

Drugoga dana radionice raspravljalo se o mogućnostima suradnje projektnih partnera na budućim projektima vezanim za Rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav. U nastavku radionice prezentirani su projekti  Amazon of Europe  Bike Trail i REFOCuS – Resilient riparian forests as ecological corridors in the Mura-Drava-Danube Biosphere Reserve . Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije prezentirala je trenutno stanje  projektne aktivnosti „Izrada Akcijskog plana upravljanja strogo zaštićenom Natura 2000 vrstom ribe crnka (Umbra crameri).

U sklopu terenskog obilaska, partneri su obišli područje najstarije bukove šume u mjestu Vetyem i lokaciju buduće riječne škole u Mađarskoj.

Zadnjeg dana radionice, razmatrani su financijski i provedbeni aspekti projekta kao i sljedeći koraci. Na kraju, partneri su posjetili jedinstveni speleološki sustav pećina koji se proteže podzemnim dijelom grada Topolca.