IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

19.

rujan 2019.

-Sastanak Koordinacijskog odbora za nominaciju pentalateralnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav

Image

Danas, 19. rujna 2019. godine, u Informativno edukativnom centru –hostelu Dravska priča u Noskovcima, u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, održan je sastanak Koordinacijskog odbora za nominaciju pentalateralnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav na kojem su sudjelovali članovi Koordinacijskih odbora  5 zemalja  (Austrija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Srbija).

Na sastanku se  raspravljalo o finalnoj verziji nominacijskog obrasca pentalateralnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav koju je do 30. rujna 2019. godine potrebno uputiti   prema UNESCO-u.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjane Arnold Sabo, članovi  Koordinacijskog odbora  svih 5 zemalja sudjelovali su u oblikovanju finalne verzije obrasca za nominaciju 1. pentalateralnog rezervata biosfere u svijetu.

Nominacijski obrazac izrađuje vanjski ugovoreni suradnik, tvrtka E.C.O. iz Austrije, a na kraju sastanka, sudionici su obilježili 10. godišnjicu potpisivanja mađarsko-hrvatske ministarske deklaracije kojom je ideja  pentalateralnog rezervata biosfere i započela.