IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

23.

lipanj 2022.

-Projekt Kuća čaja – oaza mira: Edukacije i prezentacije

Image

Posljednjih tjedan dana djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije proveli su niz aktivnosti vezano za edukaciju članova projektnog tima i lokalnog stanovništva i prezentaciju sadržaja Posjetiteljskog centra Kuća čaja – oaza mira.

U četvrtak, 16. lipnja 2022. godine, djelatnici Javne ustanove u suradnji sa vanjskim suradnicima proveli su edukacije lokalnog stanovništva o ljekovitom i samoniklom bilju i dodatne edukacije u 3 modula (Ljekovito bilje i zaštićena područja prirode s naglaskom na zakonsku regulativu, Ljekovito bilje i poljoprivreda s naglaskom na pčelarstvo i Ljekovito bilje i potencijali za razvoj eko turizma).

Isto tako, u ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine, provedena je edukacija članova projektnog tima za interpretatore prirode.

U utorak, 21. lipnja 2022. godine, djelatnici Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije organizirali su prezentaciju sadržaja budućeg Posjetiteljskog centra Kuća čaja – oaza mira ravnateljima vrtića, osnovnih i srednjih škola i turističkim djelatnicima te predstavnicima medija. Nakon predstavljanja sadržaja u prostorijama općine Špišić Bukovica, sudionici prezentacije obišli su i lokaciju budućeg Posjetiteljskog centra Kuća čaja – oaza mira.

Završna konferencija projekta Kuća čaja – oaza mira održat će se danas, 23. lipnja 2022. godine.

(foto: JU VPŽ, www.vpz.hr)