IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

25.

studeni 2020.

-Projekt EAGLE: Početna konferencija

Image

Danas, 25. studenog 2020. godine, putem on-line platforme, održana je Početna konferencija  projekta Poboljšanje lokalnog okoliša koji stvara pustolovine Pitomača – Pečuh” – HUHR / 1901 / 2.1.2. / 0109, akronim EAGLE, na kojoj je sudjelovala i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo.

Nakon uvodnih riječi domaćina koje je okupljenima uputio načelnik općine Pitomača, Željko Grgačić, nazočnima se obratio i predstavnik mađarskog partnera Mecsekerdő Zrt, izvršni direktor šumarije István Ripszám, a zatim su projektne aktivnosti s obje strane granice predstavili Marinko Barčan i Milan Kiss.

Ciljevi koji će se projektom ostvariti usmjereni su na razvijanje dva uzajamno povezana posjetiteljska centra s osnaženom potpuno funkcionalnom mađarsko-hrvatskom mrežom dionika te na trajno unapređivanje i promociju prirodnih i kulturnih atrakcija kroz posjetiteljske centre.

Projekt se financira u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020., ukupne  vrijednosti 1.695.491,15 eura, od čega je sufinanciranje Europske unije 85 %, odnosno 1.441.167, 47 eura.

Nositelj projekta  je Općina Pitomača, a partneri na projektu su mađarska šumarija Mecsekerdő Zrt iz Pečuha i Turistička zajednica općine Pitomača.

Uz spomenute partnere, u projekt će kroz aktivnosti biti uključeni i Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače, Uprava Baranjske Županije Baranya Megyei Önkormányzat, neprofitna destinacijska menadžment kompanija iz Pečuha Irány Pécs Nonprofit Kft. te udruga vinogradara, podrumara i voćara “Aršanj” Pitomača.

Dio edukativnih aktivnosti i programa projekta EAGLE, provoditi će se u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima.