IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

15.

travanj 2019.

-Projekt coop MDD – sastanak projektnih partnera u Koprivnici

Image

U Koprivnici 11.04.2019. godine održan je sastanak projektnih partnera u sklopu provedbe projekta „Prekogranični program upravljanja planiranim pentalateralnim Rezervatom biosfere Mura-Drava-Dunav“ pod zaštitom UNESCO-a, akronim projekta: coop MDD, na kojem su sudjelovali članovi projektnog tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Projektnim su partnerima predstavljeni financijski rezultati projekta i program pripreme Završne konferencije projekta. Projektni partneri su prezentirali izvršene projektne aktivnosti na svome području upravljanja. Predstavnici  Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije prezentirali su provedene aktivnosti projekta – izgradnja Riječne škole u perivoju Informativno edukativnog centra – hostela Dravska priča i izrada Akcijskog plana upravljanja strogo zaštićenom Natura 2000 vrstom ribe crnka (Umbra krameri). Na sastanku se raspravljalo i o budućoj suradnji projektnih partnera na području Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

U svrhu promocije projekta, predstavljene su i publikacije kojima će građanima prezentirati vrijednosti projektnog područja.