IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

30.

siječanj 2019.

-Projekt Amazon of Europe Bike Trail: Održana 2. radionica projektnih partnera

Image

U Mađarskom  gradu Nagyatád-u  od 23. do 25. siječnja  2019. godine održana 2.  radionica projektnih partnera u sklopu provedbe projekta  Amazon of Europe Bike Trail, u kojemu kao partner sudjeluje i Javna  ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije.

Prvi dan radionice, sudionici projekta i pridruženi partneri  su posjetili turističke destinacije i područja provedbe projekta uz rijeku Dravu na području županije Somogy.

Preostala dva dana, sudionicima radionice je predstavljen preliminarni dizajni  infrastrukture za opremanje biciklističke staze koju je izradila tvrtka Revital iz Austrije. Rad je nastavljen u grupama po pojedinim sektorima područja provedbe projekta – pregled karata  sa ucrtavanjem biciklističkim rutama i  označavanjem postojeće i planirane  biciklističke infrastrukture.  Trail Angels, Austrija prezentirali su partnerima elemente buduće web platforme koja će pokrivati područje budućeg pentalateralnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Partnerima su predstavljeni i komunikacijski alati i aktivnosti.  Djelatnice Iskriva, Instituta za razvoj lokalnih potencijala, Slovenija,  predstavile  su rezultate  Socijalno – ekonomske analize podataka dostavljenih od strane svih 15  partnera koji sudjeluju u projektu.

Aktivnosti projekta biti će nastavljene 3. radionicom čiji će domaćin biti Javna ustanova županijske razvojne agencije Osječko – baranjske županije u 6. mjesecu u Osijeku.