IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

13.

travanj 2018.

-Program LIFE u posjeti LIFE projektima u provedbi na području Virovitičko-podravske županije

Image

Polaznici edukativne radionice EU Programa LIFE-edukacija za lokalne i regionalne institucije, u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Nacionalne kontakt točke za Program LIFE 2014.- 2020. posjetili su 12.travnja 2018. godine  Virovitičko–podravsku županiju, odnosno općine Pitomača i Čađavica. U Eko centru Banov Brod, polaznike radionice su pozdravili ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko–podravske županije Tatjana Arnold Sabo, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i  ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanaca Josip Ivoš. Tatjana Arnold Sabo prezentirala im je  provedbu projekta Old Drava, Program LIFE+, 2013, koji se provodi na području općine Pitomača (Križnica), nakon čega su se predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike i polaznici radionice, u pratnji djelatnika Javne ustanove i općine Pitomača, uputili biciklima na Križnicu, gdje su obišli poučnu stazu LIFE – Stara Drava.

U sklopu posjeta, polaznici radionice posjetili su i Informativno edukativni centar Dravska priča u Noskovcima, gdje im je predstavljen postav Centra i prezentirana provedba projekta Drava Life Program LIFE 2014, koji se provodi na području općine Čađavica.

Javna ustanova zahvaljuje gospodinu Tomislavu Horvatu, Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave, za pomoć pri transportu biciklističke opreme za potrebe uspješne realizacije edukativne radionice.