IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

19.

svibanj 2017.

-Obilježen Dan zaštite prirode, Međunarodni dan biološke raznolikosti i 25. godišnjica provedbe LIFE projekata pod motom “Biološka raznolikost i održivi turizam”

Image

Danas, 19. svibnja 2017. godine, je u Informativno edukativnom centaru-hostelu ˝Dravska priča˝ obilježen Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i Međunarodni dan biološke raznolikosti pod motom Bioraznolikost i održivi turizam te je obilježena i 25. godišnjica provedbe LIFE projekata u EU.

Nakon pozdravnog govora ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ, Tatjane Arnold Sabo i zamjenika direktorice Turističke zajednice VPŽ, Josipa Mikolčića, nazočnima se obratila i obnašateljica dužnosti župana, Sanja Bošnjak sa prigodnim riječima.

Također su održane prezentacije prijavljenih projekata i projekata u realizaciji koji se provode u zaštićenim područjima Virovitičko-podravske županije, a svojim rezultatima će direktno pridonijeti razvoju održivih oblika turizma na području kontinentalnog dijela Republike Hrvatske.

Sudionici događanja su obišli poučnu staze ˝Dravi u zagrljaj˝ i prisustvovali prezentaciji održivog oblika turizma u zaštićenom području – promatranje ptica.