IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

04.

lipanj 2017.

-Jednodnevni posjet učenika Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače

Image

Učenici 5. razreda O.Š. Petra Preradovića, Pitomača posjetili su Informativno edukativni centar „Dravska priča“. Razgledali su postav Informativno edukativnog centra i upoznali dio biljnog i životinjskog svijeta Regionalnog parka Mura-Drava. Učenicima su prezentirana zaštićena područja prirode u Virovitičko-podravskoj županiji…

Učenici 5. razreda O.Š. Petra Preradovića, Pitomača posjetili su Informativno edukativni centar „Dravska priča“.

Razgledali su postav Informativno edukativnog centra i upoznali dio biljnog i životinjskog svijeta Regionalnog parka Mura-Drava. Učenicima su prezentirana zaštićena područja prirode u Virovitičko-podravskoj županiji, kao i Rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav. Programom Ptičja pjevaonica RB Mura-Drava-Dunav saznali su nešto više o 15 vrsta ptica koje obitavaju na području Virovitičko-podravske županije.

U sklopu posjeta, održana je i radionica u bio istraživačkoj stanici, koja je poslužila i za ponavljanje školskog gradiva o mikroskopima i osnovama mikroskopiranja.

Uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, učenici i učitelji su obišli i poučnu stazu „Dravi u zagrljaj“. Na obali rijeke Drave, učenici su sa promatračnice promatrali ptice uz korištenje dalekozora, teleskopa i ključeva za determinaciju ptica.

Posjeta Informativno edukativnom centru Dravska priča završila je slobodnim aktivnostima učenika u perivoju centra.