IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

25.

veljača 2021.

-Godišnji Skup ravnatelja javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode

Image

U organizaciji Javne ustanove PRIRODA Varaždinske županije, 24. veljače 2021. godine, putem on-line platforme, održan je godišnji Skup ravnatelja javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode.

Na ovogodišnjem Skupu sudjelovali su ravnatelji javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja -Uprave za zaštitu prirode i Zavoda za zaštitu okoliša i prirode, predstavnica Državnog inspektorata, Sektor za nadzor zaštite okoliša, zaštite prirode i vodopravni nadzor, a ispred Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, ravnateljica Tatjana Arnold Sabo.

Na početku Skupa ravnatelja sudionicima su se obratili Igor Kreitmeyer, ravnatelj Uprave za zaštitu prirode u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, dr. sc. Aljoša Duplić, ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode i Jelena Pavleković, ravnateljica JU PRIRODA Varaždinske županije.

Tijekom Skupa održane su prezentacije sa različitim temama: primjena odredbi Zakona o zaštiti prirode, korištenje šumskog zemljišta u zaštićenim područjima, suradnja s Ministarstvom mora, prometa i veza, EU projekti i trajanje operativnog programa i dosadašnja iskustva i problemi kod izrade (i provedbe) Planova upravljanja.

Cilj Skupa je razmjena informacija, znanja i iskustava u upravljanju zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže Natura 2000, kao i izazovima s kojima se ravnatelji susreću u svakodnevnom radu.