IZBORNIK

Pretražite sadržaj web stranice ili odaberite ponuđene pojmove

10.

studeni 2017.

-Common tourism development of natural and cultural assets of Suhopolje-Noskovačka Dubrava-Zselic Starry Park

Image

Akronim:
Tourism 4 All

Projekt je prijavljen u sklopu Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. INTERREG V-A, ukupne vrijednosti 1.499.714,26 od čega je EU doprinos u iznosu od 1.274.757,11 €.

Virovitičko-podravska županija je nositelj projekta, a partneri su: SEFAG Forest Managment and WOOD Industry Share Co iz Mađarske i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije.

“Tourism 4 All” ima za cilj osigurati očuvanje, revitalizaciju, dobro upravljanje i promicanje prirodnih i kulturnih znamenitosti u prekograničnoj regiji, odnosno na području Virovitičko-podravske i Somogy županije.

Tijekom 20 mjeseci koliko traje provedba projekta, revitalizirat će se park u Suhopolju, urediti park i  jezero u Zselicu te nabaviti biciklistička oprema za Informativno-edukativni  centar Dravska priča u Noskovcima. S ciljem daljnjeg razvoja turizma te promicanja prirodnih i kulturnih vrijednosti ovog dijela regije, izradit će se i karta kojom će se prezentirati turističke atrakcije od Noskovačke Dubrave do Zselic Starry Park-a.  Za studente i učenike organizirat će se tematska okupljanja, kampovi i biciklističke utrke, a po završetku radova na revitalizaciji parka u Suhopolju, održat će se dvodnevni festival s bogatim kulturnim  i zabavnim sadržajima.