Najava: Put Šarana Outdoor Weekend 5 – plan i program

  • 13/05/2022

Unazad pet godina (zaboravit ćemo 2020.) Biciklistički klub BOR organizira magičan vikend na Virovitičkim ribnjacima. Peti po redu Put Šarana Outdoor Weekend održat će se 14. i 15.05.2022 na prvom Virovitičkom ribnjaku.

Subota 14.05.2022.

Subota je rezervirana za one natjecateljskog duha, biciklističkom utrkom na jubilarnom 10. XC Putu Šarana, rekreativnom utrkom koja se vozi u sklopu Slavonske brdsko biciklističke lige. XC Put Šarana je, unazad par godina, najposjećenija utrka lige, te se nadamo da ćemo tu titulu zadržati i ove godine.

Svake godine se trudimo pobjednicima osigurati najbolje moguće nagrade. Uz lokalne proizvode meda, Vinedinih vina, te FO(U)R KINGS proizvoda od buče ove godine Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije osigurala je glavne nagrade za pobjednike ovogodišnje utrke XC Put Šarana. Nagrade su u obliku vikenda za dvoje u Posjetiteljskom centru ‘Dravska priča’–UNESCO prekogranični Rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, gdje će pobjednici i njihove pratnje noćiti u bivšem ljetnikovcu grofa Draškovića (danas hostelu s 34 ležaja), upustiti se u vožnju biciklima po ruti Željezne zavjese (EV13) te otkriti čari rijeke Drave, a uz stručno vodstvo otkriti će zašto je područje na kojem se nalaze višestruko zaštićena prirodna baština.

Utrka se vozi na Putu Šarana, jedinstvenoj singletrail stazi u cijeloj Hrvatskoj, a možete birati između 10 starosnih kategorija. Sve detalje o broju krugova, kotizaciji i načinu prijave možete pročitati u raspisu.

Nedjelja 15.05.2022.

Kao i svake godine, trudimo se dodavati novi sadržaj, te smo nedjelju zamislili kao aktivan obiteljski dan uz mnoge zanimljive aktivnosti za sve mališane i njihove roditelje te ljubitelje odmora u prirodi. Tako smo za vas pripremili planinarenje odnosno hodanje oko svih 9. Virovitičkih ribnjaka u suradnji s HPD Papuk. Tura kreće u 10 sati s prvog Virovitičkog ribnjaka.

Nakon toga moći ćete isprobati aktivnost koja nikada prije nije bila na ribnjacima – vožnja kanuima i čamcem po prvom ribnjaku! Kanue, čamac i opremu omogućili su partneri iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije te Posjetiteljskog centra Dravska priča. Vožnje će biti moguće u periodu od 11 do 17 sati.

Još jedna aktivnost koja će se po prvi puta imati priliku isprobati u ovom kraju su fit&fun mini trampolini, zaštićeni program rekreativnog vježbanja na mini trampolinima osmišljen u Hrvatskoj. Trenerice dolaze s trampolinima iz Zagreba, a prvo pokazno vježbanje kreće od 11 sati. Program je namijenjen odraslim osobama.

Za kraj, za mališane smo pripremili Ekološku radionicu za djecu, na kojoj će naučiti kako razvrstati otpad i ponovno ga koristiti. Radionicu će održati članica BK BOR Dora Šušak, a početak je u 15:30 sati na prvom Virovitičkom ribnjaku.

Za kraj, moramo se zahvaliti svim partnerima i udrugama koje sudjeluju na projektu, te pokroviteljima Turističkoj zajednici Virovitičko-podravske županijeTurističkoj zajednici grada Virovitice, Sportskoj zajednici grada Virovitice te svim ostalim sponzorima i donatorima bez kojih ovaj vikend ne bi bio moguć.

Stoga vas sve pozivam da nam se pridružite na aktivan i magičan vikend 14. i 15.05.2022. na prvom Virovitičkom ribnjaku.

Raspored događaja:

 

Subota 14.05.2022. – biciklistička utrka

10. XC Put Šarana – najposjećenija Slavonska biciklistička utrka na jedinstvenoj singletrail stazi u Hrvatskoj – Putu Šarana!

Raspis: https://bit.ly/Raspis-10-PS

Prijave: https://bit.ly/prijave-10-ps

 

Nedjelja 15.05.2022. – aktivan dan za obitelj

Planinarenje

– krug oko Virovitičkih jezera u suradnji sa HPD „Papuk“

– start 10 sati sa prvog Virovitičkog ribnjaka, planirani povratak oko 12:30 sati

– duljina cijelog kruga 10 kilometara, individualno je moguće skratiti rutu prelaskom preko bentova na makadam i time prije   završiti

Vožnja kanuima po Virovitičkim ribnjacima

– vožnje u periodu 11,00 -17,00 sati u suradnji sa Posjetiteljskim centrom Dravska Priča i JU za zaštitu prirode VPŽ

– 4 kanua sa 4 sjedala te čamac i oprema

– Prijave i start sa prvog Virovitičkog ribnjaka

Fit&fun mini trampolini vježbanje

– zaštićeni program rekreativnog vježbanja na mini trampolinima osmišljen u Hrvatskoj sa Ivom i Ivanom

– sve što trebate ponijeti je dobra volja i sportska odjeća

– prva grupa kreće od 11 sati

Radionica za djecu

– Ekološka radionica za djecu „Kako razvrstati otpad i ponovno ga koristiti“ sa Dorom u 15:30 sati

 

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content