Održana 1. dionička radionica u sklopu projekta izrade Plana upravljanja područjem ekološke mreže Ilova

  • 17/11/2021

Jučer, 16. studenog 2021. godine, u Garešnici je održana 1. dionička radionica u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 041, koji obuhvaća područja ekološke mreže uz rijeku Ilovu, Ribnjake Končanica, Livade kod Grubišnog Polja, Ribnjake Poljana i Poilovlje s ribnjacima, kroz provedbu projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

Na radionici su sudjelovali članovi radne skupine: predstavnice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Zavod za zaštitu okoliša i prirode, predstavnici vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH, djelatnici Javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, kao i relevantni dionici iz sve 4 županije.

Nakon pozdravnih riječi predstavnika izrađivača Plana upravljanja Gorana Gugića, tvrtka Particip GmbH, sudionicima su se obratile Spomenka Mlinarić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije i Petra Lunko, Zavod za zaštitu okoliša i prirode.

Sudionike je sa procesom izrade Plana upravljanja upoznala Marija Martinko Ivanov, stručnjakinja za planiranje upravljanja tvrtke Particip, a Spomenka Mlinarić je sudionicima predstavila područja koja su obuhvaćena ovim Planom upravljanja, vrijednosti područja, kao glavne pritiske i prijetnje području, sa kojima se Javne ustanove svakodnevno suočavaju.

Radionica je nastavljena moderiranom raspravom o doprinosu pojedinih dionika očuvanju vrijednosti područja obuhvaćenog Planom upravljanja, kao i o prepoznatim pritiscima i prijetnjama području.

Na kraju radionice, sudionicima je prezentirana radna verzija vizije područja, pozvani su na aktivno uključivanje u njezino konačno oblikovanje i sudjelovanje na budućim dioničkim radionicama.

 

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content