Projekt Amazon of Europe Bike Trail: 11. sastanak projektnih partnera i Završna konferencija

  • 08/10/2021

Od 4. do 6. listopada 2021. godine u Moravskim Toplicama i Općini Velika Polana (Slovenija) održani su 11. sastanak projektnih partnera i Završna konferencija projekta Amazon of Europe Bike Trail, DTP 2-002-2.2, na kojima su sudjelovali i članovi projektnog tima iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Projekt u trajanju od 40 mjeseci povezao je 15 projektnih partnera iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Mađarske.

Projekt Amazon of Europe Bike Trail okupio je različite partnere i dionike, poput turističkih organizacija, pružatelja usluga, županija, gradova, općina, regija, nevladinih udruga i institucija koje upravljaju zaštićenim područjima, koji su zajedničkim radom na realizaciji ovog projekta stvorili nove mogućnosti za regiju i lokalne zajednice u prvom na svijetu UNESCO 5-državnom Rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav.

S 1.250 km biciklističkih staza koje slijede obje strane rijeka Mure, Drave i Dunav u 27 etapa kroz Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Mađarsku i Srbiju, Amazon of Europe Bike Trail je primjer jedinstvenog održivog turističkog proizvoda koji potiče lokalno gospodarstvo i ulaže u očuvanje prirode.

Više na: https://aoebiketrail.com/hr/home-hr/.

Podijelite sadržaj
Skip to content