Projekt Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000: 2. Interna radionica

  • 30/08/2021

U petak 27. kolovoza 2021. godine u sjedištu Javne ustanove za zaštitu prirode – Međimurska priroda održana je 2. Interna radionica u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 007 Mura-Drava (Grupa 1) koji obuhvaća područje Regionalnog parka Mura-Drava.

Na radionici su sudjelovali članovi radne skupine: predstavnice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, predstavnici vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH i djelatnici javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske županije i  Virovitičko-podravske županije.

Sudionicima su se pozdravnim riječima obratili Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove Međimurska priroda, Irina Zupan, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Uprava za zaštitu prirode i Ana Štrbenac, glavna stručnjakinja za planove upravljanja od strane tvrtke Particip, koja je sudionike radionice uvodno upoznala sa sadržajima i svrhom održavanja radionice.

Sudionici radionice raspravljali su o elementima zajedničke vizije,  koja bi bila prihvatljiva i realna za svih 5 županija. Uslijedio je rad na upravljačkoj zonaciji, odnosno postavljanju osnovnih zona sa odgovarajućim podzonama kako bi se u budućnosti lakše upravljalo zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže u cilju očuvanja prirode.

Po završetku rasprave, uslijedile su prezentacije Javnih ustanova koje su se odnosile na analizu vrijednosti i stanja područja svake od županija. Dogovoreno je da se za buduće dioničke radionice svih 5 prezentacija spoji u jednu s obzirom da većina Ustanova ima slične ili čak iste pozitivne i negativne sastavnice iz čega proizlaze isti/slični problemi za sva područja djelovanja.

Interna radionica zaključena je dogovorom oko iduće dioničke radionice koja bi se trebala održati krajem rujna.

 

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content