Projekt Riverside – Početna konferencija

  • 12/10/2020

Danas, u ponedjeljak 12. listopada 2020. godine, održana je Početna konferencija projekta Riverside koji u dvogodišnjem trajanju provodi sedam partnerskih institucija s hrvatske i mađarske strane Prekograničnog rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav.

Organizator ovog online događaja bio je Nacionalni park Dunav – Drava (HU). Županija Zala (HU) prisustvovala je putem web platforme, jednako kao i hrvatski partneri okupljeni u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Nakon uvodnih riječi mađarskih domaćina koje je okupljenima uputila Adrienn Balázs-Kotroczó, koordinatorica projekta, Tatjana Arnold Sabo, voditeljica projekta i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije predstavila je aktivnosti svih hrvatskih partnera na projektu i to: Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije, Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Koprivničko-križevačke županije te Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Potom je Tibor Parrag, stručnjak za očuvanje prirode u NP Dunav – Drava partnerima iznio predstojeće projektne aktivnosti s mađarske strane. Okupljenima se obratila i Miroslava Bato iz Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije Vidra, koja je pružala tehničku pomoć prilikom prijave projekta, a to će kao regionalni koordintor, nastaviti i tijekom realizacije.

Projekt se financira u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020., ukupne je vrijednosti 954.250,40 eura, od čega je udio Europske unije 85 %, odnosno 811.112,83 eura.

Cilj projekta je unaprijediti suradnju unutar Prekograničnog rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav.

Nakon službenog programa Početne konferencije, kolegama iz sektora zaštite prirode prezentiran je novoopremljeni multimedijski postav u podrumskom dijelu Posjetiteljskog centra Dravska priča.

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content