Proslava Dana Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav i Big Jump

  • 12/07/2022

U nedjelju, 10. srpnja 2022. godine, u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije zajedno sa partnerima, u sklopu projekta Development and Protection of the Transboundary Biosphere Reserve Mura-Drava-Danube, HUHR/1901/2.2.1/0122, akronima Riverside, a u suradnji sa turističkom agencijom DRAFT d.o.o., Općinom Pitomača i Turističkom zajednicom Općine Pitomača, na obali rijeke Drave na Križnici, održana je proslava Dana Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav i velika europska ekološka akcija Big Jump.

Na početku okupljanja, u ime organizatora, sve sudionike pozdravile su ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo i direktorica Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz.

U sklopu ove edukativne i turističke manifestacije, održan je turnir u odbojci na pijesku Lozićev put, zabavno-edukativne radionice za djecu, natjecanje u bacanju kamena preko Drave, brojne udruge s pitomačkog područja omogućile su posjetiteljima da uživaju u bogatoj gastronomskoj i enološkoj ponudi, a promoviran je i novi turistički sadržaj Drafting Dravom.

U 14,00 sati održano je predstavljanje projekta Riverside u kojem je nositelj Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

U 15,00 sati, kao i u velikom broju europskih zemalja, posjetioci su skokom u rijeku Dravu još jednom skrenuli pozornost javnosti na potrebu očuvanja naših rijeka.

Podijelite sadržaj
Skip to content