Projekt Drava LIFE – koordinacijski sastanak projektnih partnera

  • 23/03/2021

Danas, 23. ožujka 2021. godine, putem Zoom platforme održan je 35. koordinacijski sastanak projektnih partnera u sklopu projekta Drava LIFE – Integrirano upravljanje rijekom koji je započeo sa realizacijom 1. prosinca 2015. godine.

Organizator sastanka bio je Jasmin Sadiković kao koordinator projekta iz Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih projektnih partnera: Hrvatske vode (nositelj projekta), Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, WWF Adria i WWF Austria, a ispred Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije sudjelovale su ravnateljica Tatjana Arnold Sabo i Sanja Janković, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu projekata.

Prezentirane su projektne aktivnosti (finalizirane, u tijeku i one koje još nisu započele), kako bi se dao pregledan uvid u rezultate dosadašnje implementacije, a glavna tema sastanka bio je Zaključak Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Uprave za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom, u vezi procjene Studije utjecaja na okoliš Drava LIFE projekta.

Na zahtjev kontrolora projekta  programa LIFE Sarunasa Zableckisa, na sastanku je raspravljena i problematika utjecaja vađenja pijeska iz rijeke Drave na projektne aktivnosti revitalizacije staništa.

 

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content