Projekt Riverside – sastanak projektnih partnera

  • 01/02/2021

Danas, 1. veljače 2021. godine održan je sastanak partnera na prekograničnom projektu Development and Protection of the Transboundary Biosphere Reserve Mura-Drava-Danube, HUHR/1901/2.2.1/0122, akronima Riverside.

Online sastanak putem Zoom platforme organizirala je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije kao nositelj projekta, a sudjelovali su svi hrvatski partneri: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije, Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije, kao i  mađarski: Nacionalni park Dunav-Drava i Županija Zala te VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije kao regionalni koordinator.

Partneri su prezentirali dosad provedene aktivnosti u prvom razdoblju provedbe projekta koje je trajalo od 1. rujna do 31. prosinca 2020. godine. Sada je, u drugom četveromjesečnom razdoblju naglasak na pripremi i provedbi nabava za zajednička istraživanja odabranih Natura 2000 vrsta. Dobiveni rezultati uklopit će se u dokument Joint nature Conservation management policy koji se projektom Riverside izrađuje s ciljem što uspješnijeg dugoročnog održivog upravljanja Prekograničnim rezervatom biosfere Mura-Drava-Dunav.

Na kraju sastanka, partneri su raspravili o projektnim aktivnostima koje će se realizirati tokom 2021. godine.

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content