Gornje Bazje – mlada roda vraćena u gnijezdo

  • 10/06/2020

Dana 10.06.2020. godine, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Područni ured Virovitica zaprimio je poziv građana o ispadanju mlade bijele rode iz gnijezda u mjestu Gornje Bazije. O prijavljenom slučaju obaviještena je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije.

Dolaskom na mjesto događaja, djelatnici Javne ustanove pristupili su pregledu  mlade rode. Ozljede nisu utvrđene i zaključeno kako je roda dobrog zdravstvenog stanja te spremna za povratak u gnijezdo. Kontaktirana je Elektra Virovitica koja je ubrzo uputila kamion s dizalicom kako bi se mladu bijelu rodu vratilo u gnijezdo.

Uz koordinaciju djelatnika Javne ustanove, djelatnici Elektre Virovitica uspješno su vratili mladu rodu u gnijezdo prilikom čega je utvrđen zavidan broj od ukupno 5 ptića u gnijezdu.

Osim ovakve dobre suradnje s građanima prilikom spašavanja bijelih roda, Elektra Virovitica i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije nastavljaju suradnju tokom sljedećeg tjedna kada će zajedno sa ovlaštenim prstenovačem  Ivanom Darkom Grlicom provesti prstenovanje mladih bijelih roda u gnijezdima na području Virovitičko – podravske županije.

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content