4. zimski kamp (bivak) Odreda izviđača „IOVALLIOS“ iz Valpova u Dravskoj priči

  • 05/01/2020

Protekla 2 dana,  03. i 04. siječnja 2020. godine , u Informativno edukativnom centru – hostelu Dravska priča Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovcima, održan je 23. Memorijalni zimski bivak „Darijo Turkalj“ Odreda izviđača „IOVALLIOS“ iz Valpova.

Zimski bivak započeo je obilaskom i upoznavanjem izviđača sa novim sadržajima Dravske priče realiziranim kroz projekte u proteklih godinu dana uz stručno vodstvo ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjanom Arnold Sabo.

Uz planirane aktivnosti voditelja odreda izviđača (o memorijalu Darija Turkalja, osnove orijentacije na terenu, putni znaci, kretanje po azimutu,  uređenje quiposa – izviđačke bilježnice, izrada pagode, radionica vezivanja čvorova, značenje i provođenje ceremonija davanja zavjeta i davanja obećanja), bogat program kampa upotpunjen je prezentacijom  Zaštićene prirodne vrijednosti Virovitičko-podravske županije djelatnika Javne ustanove, tako da su se sudionici kampa pobliže upoznali sa zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske županije, a obišli su i poučnu stazu Dravi u zagrljaj i promatrali ptice na rijeci Dravi uz korištenje opreme za promatranje ptica. Stečena znanja izviđači su prezentirali  na kvizu i kroz igru pantomime

4.zimski kamp završio je spuštanjem zastave odreda.

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature