Projekt Amazon of Europe Bike Trail: 4. sastanak partnerskog odbora

  • 30/09/2019

Prošloga je tjedna od 25. do 27. rujna 2019. godine u Bad Radkersburgu (Austrija) održan 4. sastanak partnerskog odbora projekta Amazon of Europe Bike Trail na kojemu su prisustvovali i članovi projektnoga tima iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije – Antun Damjan i Sanja Janković.

Ciljevi sastanka bili su:

– utvrditi AoE Bike Trail biciklističku rutu;

– predstaviti AoE Bike Trail organizacijsku strukturu – sporazum o suradnji;

– predstaviti kriterije za AoE Bike Trail proizvode partnera (smještaj i sl.) te opis postupka za razvoj

proizvoda partnerstva AoE BT;

– predstaviti uvjete za provedbu marketinške strategije;

– predstaviti radnu verziju web platforme;

– dogovoriti partnerske zadatke na projektu u narednih 6 mjeseci;

– posjetiti pružatelje turističkih usluga i atrakcije u Bad Radkersburgu.

Na tematskim radionicama održanim u srijedu naglasak je bio na razvoju proizvoda koji se žele razviti projektom AoE Bike Trail. Predstavljen je predložak Sporazuma o suradnji – zajedničkog dokumenta svih 15 punopravnih i 10 pridruženih članova, čije je potpisivanje najavljeno za lipanj sljedeće godine.

U četvrtak su mađarski projektni partneri iz Westpannona predstavili digitaliziranu biciklističku rutu koja se proteže od izvora rijeke Mure do ušća Drave u Dunav, lijevim i desnim tokom rijeka. Zaposlenici Javne ustanove prezentirali su Biking festival Dravska priča održan u ponedjeljak 23. rujna 2019. godine. U popodnevnim su satima domaćini iz Turističke zajednice Bad Radkersburga poveli projektne partnere u organizirani obilazak grada.

Petak je bio rezerviran za terenski obilazak buduće biciklističke staze AoE Bike Trail – prve dionice južne etape od grada Murecka do Škole uz rijeku Štajerska Mura. Sudionici su biciklima prošli 20-ak km dugom rutom kroz zaštićenu prirodu uz rijeku Muru – dijelom budućeg pentalateralnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content