Fotogalerija: Župan Igor Andrović obišao radove na “Posjetiteljskom centru Dravska priča“ kojim će se na jedinstven način dočarati flora i fauna Regionalnog parka Mura – Drava

  • 22/07/2019

 

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo, obišli su radove na “Posjetiteljskom centru Dravska priča“. Radi se o projektu kojim će se na interaktivan, inovativan i svima pristupačan način moći osjetiti doživljaj prirode”.

Navedeni projekt provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, u suradnji s partnerima, Virovitičko-podravskom županijom, Razvojnom agencijom VIDRA i Turističkom zajednicom VPŽ. Suradnici u projektu su, Prirodoslovno matematički fakultet u Osijeku, Odsjek za biologiju te Udruga osoba s invaliditetom Slatina.

Projekt se sufinancira bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (Operativni program Konkurentnost i kohezija), u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”.

Projektom će se na jedinstven način dočarati flora i fauna Regionalnog parka Mura – Drava/Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav,  pod zaštitom UNESCO-a. Kada se završi, Dravska priča će biti pravi raj uz rijeku Dravu… (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Podijelite sadržaj
Skip to content