Projekt coop MDD: Otvorenje Škole uz rijeku Dravska priča i predstavljanje rezultata projekta

  • 17/06/2019

U petak, 14. lipnja 2019. godine, povodom završetka provedbe projekta Prekogranični program upravljanja planiranim pentalateralnim Rezervatom biosfere Mura-Drava-Dunav pod zaštitom UNESCO-a, akronim coop MDD, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije organizirala je otvorenje Škole uz rijeku Dravska priča i predstavljanje rezultata projekta.

U  jutarnjim satima Dravsku priču su posjetili učenici 3. i 4. razreda OŠ Davorin Trstenjak iz Čađavice sa svojim učiteljicama i ravnateljicom, te se uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove upoznali sa  postavom i sadržajima Informativno edukativnog centra – hostela Dravska priča. Uslijedio je program otvorenja Škole uz rijeku Dravska priča, koja je realizirana kroz projekt coop MDD. Prilikom otvorenja Škole uz rijeku,  ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo i Ivica Baranj, viši stručni suradnik za zaštićene dijelove prirode, članovi projektnog tima, predstavili rezultate projekta i strogo zaštićenu Natura 2000 vrstu ribe crnka (Umbra krameri), a učenicima i nastavnicama su podijeljeni promotivni i edukativni materijali.

Tokom dana, u Informativno edukativnom centru – hostelu Dravska priča, održana je i 1. sjednica Upravljačkog odbora Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, kojoj su nazočile i predstavnice Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Uprave za zaštitu prirode, Irina Zupan i Martina Vidaković. Glavna tema sjednice bila je priprema nominacije za proglašenje pentalateralnog RB Mura-Drava-Dunav na području 5 zemalja i sadržaj Sporazuma o suradnji koji bi se trebao potpisati na Završnoj konferenciji projekta u Austriji slijedeći tjedan.

U poslijepodnevnim satima uslijedilo je predstavljanje projektnih aktivnosti i druženje uz rijeku Dravu na izletištu u Sopju uz nastup KUD-a Podravac iz Sopja.

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content