Bratislava: Početna konferencija projekta DaRe to Connect

  • 27/11/2018

Djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, kao pridruženi partner projekta, sudjelovali su na dvodnevnom radnom sastanku projektnih partnera i Početnoj konferenciji projekta  D2C – DaRe to Connect, Supporting Danube Region̕s ecological Connectivity by linking Natura 2000 areas along the Green Belt.

Radni sastanak i konferencija održani su 22. i 23. studenog 2018. godine u Bratislavi (Slovačka) u organizaciji bavarskog ogranaka Udruge za zaštitu okoliša i očuvanje prirode (BUND). Projektni partneri iz Njemačke, Austrije, Slovačke, Češke, Rumunjske, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bugarske sastali su se kako bi  osigurali neometanu provedbu projekta u svakoj zemlji i koordinirali projektni kalendar, program rada i smjernice. Sastanku je nazočio i  Gusztav Csomor, predstavnik Zajedničkog tajništva  Programa transnacionalne suradnje Interreg Danube Transnational.

Projekt se provodi na području Zelenog pojasa Europe, bivše Željezne zavjese, a u Hrvatskoj na području uz rijeku Dravu, koje je zbog povijesnih razloga očuvalo izuzetnu biološku raznolikost.

Tatjana Arnold Sabo, voditeljica projektnih aktivnosti Javne ustanove, predstavila je pilot područje projekta u Republici Hrvatskoj i planirane aktivnosti Javne ustanove tokom realizacije projekta.

Projekt  D2C – DaRe to Connect, Supporting Danube Region̕s ecological Connectivity by linking Natura 2000 areas along the Green Belt  sufinancira se sredstvima Europske unije (ERDF, IPA).

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content