Projekt Tourism 4 All – održana radionica na temu Stvaranje zajedničkog turističkog proizvoda

  • 18/11/2018

U petak 16. studenog 2018. godine, u Virovitici na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici, održana je 1. od planirane 4 radionice na temu Stvaranje zajedničkog turističkog proizvoda. Radionica je dio projektnih aktivnosti Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u sklopu provedbe projekta Common tourism development of natural and cultural assets of Suhopolje-Noskovačka Dubrava-Zselic Starry Park, odobrenog kroz 1. poziv  programa Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., HUHR/1601/2.1.2/0014. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, partneri su SEFAG Forest Management and Wood Industry Share Co. i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, a suradnici na projektu Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Kaposvar es Zselic Videke Turisztikai Desztinacio Menedzsment Egyesulet.

U ime domaćina radionice Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, sudionike su pozdravili dr.sc. Dejan Tubić i Juraj Randelj, a projekt je predstavila Miroslava Bato iz Razvojne agenije Vidra, koja je izradila projektni prijedlog i pruža tehničku pomoć projektnim partnerima tokom realizacije projekta.

Predstavnici partnera i suradnika na projektu, Zita Kiss, SEFAG Forest Management and Wood Industry Share Co., Josip Mikolčić, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Tatjana Arnold Sabo,  Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, predstavili su okupljnima postojeće gospodarske, kulturne, tradicijske i prirodne osnove za razvoj novih turističkih proizvoda.

Studentima i profesorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici i Sveučilišta iz Kapošvara prezentirane su i razne turističke i promotivne brošure Turističke zajednice i Javne ustanove.

Slijedi održavanje 2 radionice u Mađarskoj i 1 u Informativno edukativnom centru Dravska priča u Noskovcima, a konačni rezultat radionica i suradnje sa studentima koji su jedna od ciljnih skupina projekta biti će izrađena karta turističkih atrakcija koja će prezentirati prirodne i kulturne ljepote od Noskovačke Dubrave preko Suhopolja pa do Zselica i Kapošvara.

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature