Održana radionica sa članovima športsko-ribolovnih udruga – projekt coop MDD

  • 23/10/2018

Dana 22.10.2018. godine, u prostorijama Informativno edukativnog centra-hostela Dravska priča u Noskovcima,  u sklopu projekta „Prekogranični program upravljanja planiranim  pentalateralnim Rezervatom biosfere Mura-Drava –Dunav“, pod zaštitom UNESCO-a, akronim projekta: coop MDD, održana je  radionica „Aktivnosti i mjere zaštite vrste i staništa s ciljem poboljšanja statusa – uloga lokalnog stanovništva u zaštiti crnke (<em>Umbra crameri</em>)“.

Na radionici su sudjelovali članovi športsko-ribolovnih udruga sa područja Virovitičko-podravske županije, predstavnik Hrvatskih voda, Vodnogospodarska ispostava za mali sliv „Županijski kanal“ Željko Kumrić, predstavnica Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske županije Ellen Tomljanović Berjančić, članovi  projektnog tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije te stručnjaci izabranih izvođača ove aktivnosti, BIOTA j.d.o.o i GEONATURA d.o.o., dr.sc. Dušan Jelić, Matea Jarak i Ivana Pušić.

Nakon uvodne riječi ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjane Arnold Sabo , dr.sc. Dušan Jelić  upoznao  je sudionike radionice sa vrstom <em>crnka</em>, problemom zaštite ove vrste, prijedlogom  tipa aktivnosti koje bi se provodile u suradnji s lokalnim stanovništvom, posebice članovima ribolovnih udruga  kao i poboljšanjem statusa  zaštite. Razgovaralo se i o prijedlozima sadržaja za izradu priručnika za ribiče na području Virovitičko-podravske županije , koji će izraditi stručnjaci u suradnji sa Javnom ustanovom i članovima ribolovnih društava.

Završna radionica održat će se u lipnju 2019. godine.

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content