Big Jump i 6. godišnjica proglašenja Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav

  • 10/07/2018

 U nedjelju, 08. srpnja, na Križnici je po  5. put održana europska  ekološka akcija za očuvanje rijeka Big Jump i obilježena 6. godišnjica proglašenja prekograničnog (HU-HR) Rezervata biosfere  Mura-Drava-Dunav pod zaštitom UNESCO-a.

U nedjelju, 08. srpnja, na Križnici je po  5. put održana europska  ekološka akcija za očuvanje rijeka Big Jump i obilježena 6. godišnjica proglašenja prekograničnog (HU-HR) Rezervata biosfere  Mura-Drava-Dunav pod zaštitom UNESCO-a u organizaciji Turističke zajednice Općine Pitomača, Općine Pitomača, Nippy adventures i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

U okviru ove edukativne, ali i turističke manifestacije, održan je turnir u odbojci na pijesku, edukativne radionice za djecu, vožnje kanuima po rijeci  Dravi, biciklijada „Bajsom i žlicom po Podravini“, a mogla su se kušati i razna tradicijska jela…

U 15,00 sati, kao i u velikom broju europskih zemalja, posjetioci su skokom u rijeku Dravu još jednom skrenuli pozornost javnosti na potrebu očuvanja naših rijeka.

Veliki broj posjetilaca manifestacije uživao je u danu na rijeci Dravi, a pridružio im se i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature