Povodom Dana zaštite prirode u RH i Međunarodnog dana biološke raznolikosti posjet Arboretumu Lisičine

  • 09/03/2010

Za obilježavanje Dana zaštite prirode u Virovitičko-podravskoj županiji, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije je dogovorila s Hrvatskim šumama, Uprava šuma Našice slobodan ulaz i obilazak Arboretuma Lisičine uz stručno vodstvo Za obilježavanje Dana zaštite prirode u Virovitičko-podravskoj županiji, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije je dogovorila s Hrvatskim šumama, Uprava šuma Našice slobodan ulaz i obilazak Arboretuma Lisičine uz stručno vodstvo za 22. svibnja, a u povodu Dan zaštite prirode u RH i Međunarodnog dana biološke raznolikosti.

Naime, Ujedinjeni narodi, proglasili su 22. svibanj- Međunarodnim danom biološke raznolikosti, s ciljem ukazivanja na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju i općenito u ljudskom postojanju, posebno za zdravlje ljudi i čitave planete Zemlje.

Republika Hrvatska se pridružila svijetu u nastojanju za očuvanjem biološke raznolikosti i unapređenja  zaštite prirode, a Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Hrvatska je u pripremi prijedloga za Natura 2000 područja. NATURA 2000 je najveća mreža očuvanih područja prirode u svijetu. Naime, kada Hrvatska postane članica Europske unije, svoju bogatu biološku raznolikost će uključiti u tu ekološku mrežu i postati važna kockica u toj slagalici.

Stoga se pozivaju građani ( ljubitelji prirode, djeca, učenici…) na obilazak Arboretuma Lisičine u petak 22. svibnja uz slobodan ulaz i stručno vodstvo.

Podijelite sadržaj

Virovitica Nature

Skip to content